Фонд за избеглa, расељенa лицa и за сарадњу са Србима у региону
РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНA
Alternate Text Alternate Text Alternate Text

15 милиона динара за стамбено збрињавање избеглих и расељених лица

Директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић су у Покрајинској влади уручили уговоре о куповини сеоских кућа са окућницом породицама које су поднеле пријаве на јавни позив Фонда који је расписан почетком године. За ове намене је издвојено 15 милиона динара.
Директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило казао је да је данашњи догађај само део великог пројекта чији је циљ трајно стамбено збрињавање избеглих и расељених лица са пребивлиштем на територији АП Војводине. Он је подсетио да је овом мером Покрајинска влада решила стамбено питање за готово 500 породица, да је преко 800 породица добило помоћ у виду грађевинског материјала, те да су од 2018. године сва опредељена средства бесповратна.
„Реализовање овог пројекта од стране Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону јесте активност која је била и остала приоритет јер је побољшање услова становања предуслов за развој и напредак становништва које је избегло на територију АП Војводине, а наша је дужност да истрајемо у заједничкој подршци Покрајинске владе и Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, уз велику оперативност и посвећеност Фонда“, поручио је Софић.