Фонд за избеглa, расељенa лицa и за сарадњу са Србима у региону
РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНA
Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Донација повратничким срединама у Федерацији БиХ

Покрајинска влада је преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону издвојила средства за набавку 25 тона сточне хране за српске повратнике у општинама Дрвар, Босанско Грахово, Босански Петровац и Гламоч који се баве пољопривредом и сточарством. Уручивању помоћи у Дрвару присуствовао је и директор Фонда Душко Ћутило са сарадницима. "Данашња донација мала помоћ за најугроженије српске повратничке породице, а Фонд наставити да помаже повратничким општинама у западној Крајини." изјавио је Ћутило.
Начелник општине Босанско Грахово Урош Ђуран изјавио је да је данашња донација изузетно важна за становнике Босанског Грахова који се бави пољопривредом и сточарством."Општина Босанско Грахово је једна од најнеразвијенијих у БиХ. На подручју наше општине становништво се највише бави сточарством, што им је основни извор егзистенције", навео је Ђуран.
Уручењу донације присуствовао је и вршилац дужности директора Секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Љубо Нинковић који је истакао да ће Секретаријат наставити да пружа подршку инфраструктурним пројектима, електрификацији, те да помаже повратницима у западнокрајишке општине.Испоруци сточне хране присуствовао је и представник Конзуларне канцеларије Србије у Дрвару Предраг Митић.