Фонд за избеглa, расељенa лицa и за сарадњу са Србима у региону
РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНA
Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Обележавање светског дана избеглица у Покрајинској Влади

Поводом светског дана избеглица у холу Покрајинске Владе уприличена је свечана додела уговора о помоћи породицама избеглица са територије АП Војводине. Том приликом је уручен 71 уговор и то 32 уговора о помоћи доделом грађевинског материјала за завршетак започете градње или адаптацију стамбеног објекта и 39 уговора о економском оснаживању избеглица кроз доходовне активности. Укупна вредност помоћи износи 20 милиона динара. Уговоре су уручили Директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило и Председник Покрајинске Владе Игор Мировић. Догађају је присуствовао и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.
"Фонд је ове године увео низ новина у свој рад а све то захваљујући додатној финансијској подршци Покрајинске Владе. По први пут смо увели програм бесповратне помоћи у грађевинском материјалу, затим програм економског оснаживања жена из избегличких породица као и програм финансијске помоћи студентима. Ове године планирамо и расписивање јавног позива за доделу сеоских кућа са окућницом. По први пут ће кроз овај програм помоћ бити бесповратна у вредности од милион динара по породици." истакао је Ћутило.
"Покрајинска Влада ће наставити да повећава финансијски износ средстава неопходан за све активности Фонда. Овај посао се неће завршити док иједна породица, из ове категорије, буде имала потребу за овом врстом помоћи" рекао је Председник Мировић.