Аутоматска редирекција на нови сајт !

Фонд за избеглa, расељенa лицa и за сарадњу са Србима у региону
Фонд за избеглa, расељенa лицa и за сарадњу са Србима у региону
РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНA
Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Пет милиона динара за Српски дом у Вуковару

У Градској кући у Новом Саду потписан је уговор којим ће бити обезбеђена средства за завршетак пројекта обнове и изградње Српског дома у Вуковару, у склопу Саборног храма Светог оца Николаја. Уговор су потписали директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило, Његово преосвештенство епископ осечкопољски и барањски господин Херувим и председник Заједничког већа општина Дејан Дракулић а уговор је потписан у присуству градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.
"Реализовали смо оно што смо договорили приликом последње посете Вуковару када смо се састали са лидерима нашег народа у Хрватској. Поносан сам на то што је Република Србија инвестирала милион евра у обнову Српског дома у Вуковару и што ће Срби у том региону добити место саборовања и очувања националног, културног и духовног идентитета. Наставићемо да подржавамо српску заједницу у Хрватској и хвала нашој браћи што су дошли у посету Новом Саду" – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.
Епископ осечкопољски и барањски господин Херувим захвалио се на донацији и истакао да ће Српски дом бити просветна, културна и духовна институција која ће допринети наставку историје српског народа у Вуковару.- Република Србија нас несебично подржава у томе да афирмишемо своју заједницу и то као народ љубави, мира и слоге – рекао је епископ Херувим.
Према речима Дејана Дракулића, средства Града Новог Сада биће искоришћена за завршетак пројекта, а Душко Ћутило истакао је да је, од 2021. године, Фонд одлуком Скупштине АП Војводине добио нове надлежности и да сада може свеобухватније да пружи подршку Србима у региону.
"Град Нови Сад је већ донирао три милиона динара за помоћ породициама на простору Баније којима су домови оштећени у земљотресу, а сада преко Фонда, Нови Сад донира пет милиона динара за завршетак Српског дома у Вуковару – изјавио је Ћутило.