Фонд за избеглa, расељенa лицa и за сарадњу са Србима у региону
РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНA
Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Конференција студената Србије и Републике Српске

Директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило присуствовао је конференцији студената Србије и Републике Српске "Мост" у организацији Удружења студената Републике Српске из Новог Сада.
Конференцију која се одржала на Златибору је отворила председница Републике Српске Жељка Цвијановић. Она је том приликом поручила да су иницијативе удруживања младих са различитих универзитета темељ за одржавање здравих веза са институцијама где ће се чути нове перспективе, те да то треба да буде путоказ за све наредне генерације студената. Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић истакао је да је окупљање студената под називом „Мост“ израз чврсте решености да се међусобне везе континуирано развијају на свим пољима, укључујући и висок ниво сарадње међу студентима и њиховим асоцијацијама.
Директор Фонда Душко Ћутило, поздрављајући учеснике конференције, истакао је захвалност на позиву и додао да је одржавање оваквих скупова веома значајно јер се на овај начин студенти боље повезују и размењују искуства на пољу омладинсих и студентских програма. "Фонд је у претходном периоду имао одличну сарадњу са институцијама Републике Српске али и са удружењем студената Републике Српске из Новог Сада. Кроз наше програме ћемо и у наредном периоду наставити да подржавамо пројекте којима се унапређује сарадња са студентским организацијама из АП Војводине и региона." истакао је Ћутило.