Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима
РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНA
Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Уручени уговори за економско оснаживање избеглих, прогнаних и расељених породица

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима реализовао је три јавна позива за економско оснаживање избеглих, прогнаних и расељених лица. Два јавна позива су се односила на доделу средстава за економско оснаживање доделом пластеника са системом за наводњавање, пољопривредну механизацију као и опрему за пчеларство. Осим тога, ове године је по други пут расписан јавни позив за економско оснаживање жена из породица избеглих, прогнаних и расељених лица. Укупна вредност помоћи износи 12 милиона динара а уручен је 71 уговор.
"Наставићемо са програмима подршке у још већем обиму како би се трајно решио статус расељених лица.Наш став је да ће сви видови подршке трајати док год постоје породице којима је та помоћ потребна" - истакао је Председник Покрајинске владе Игор Мировић.
Уговоре о додели помоћи је корисницима уручио директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило.
Овом догађају су присуствовали и Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и помоћник Комесара за избеглице и миграције Иван Гергинов.

>